Films en documentaires  


Children of a Lesser God'

Deze Amerikaanse filmdrama begint wanneer er een nieuwe leraar James Leeds (William Hurt), begint op de school voor doven en slechthorenden in Nieuw Engeland. Daar merkt hij de dove schoonmaakster Sarah Norman (Marlee Matlin) op. Alle andere collega's lijken niet tot Sarah door te kunnen dringen, aangezien zij alleen in Gebarentaal communiceert. Ook het eerst contact van James met Sarah is zonder succes. Sarah wil niet spreken en James merkt dan ook dat Sarah door haar moeder wordt genegeerd. Hoe zal deze relatie aflopen?

 

 

Doofkind

Deze Nederlandse documentaire is gemaakt door Alex de Ronde. In de documentaire wordt er terug gekeken op het leven van zijn zoon Tobias de Ronde. De manier waarop de ouders en broer van Tobias omgaan met zijn doof-zijn wordt belicht en ook de manier waarop hij er zelf mee omgaat. Dit wordt allemaal openhartig besproken door middel van jeugdfoto's en video's. Door deze documentaire krijg je een uniek kijkje in het leven van een doof persoon. Want, zal Tobias zijn doofzijn accepteren? 

La Famille Bélier

Deze Frans-Belgische filmkomedie gaat over een gezin dat voor het grootste gedeelte bestaat uit doven. Vader, moeder en zoon zijn doof maar dochter Paula is horend en onmisbaar als tolk voor haar familie. Uiteindelijk ontdekt de muziekleraar van Paula haar zangtalent, waardoor Paula een belangrijke beslissing moet nemen. Zal Paula haar eerste stappen kunnen zetten naar volwassenheid? 

Wiren

Deze Surinaamse filmdrama gaat over de dove jongen Wiren. In Suriname is het doof-zijn een taboe. Als kinderen doof zijn kunnen zij niet net zoals de andere horende leeftijdsgenoten naar school. Wiren gaat dus ook niet naar school, maar dit verandert als een Amerikaanse onderzoeker zijn familie en nieuwe school overtuigd van Wiren zijn kracht. Zal Wiren ooit een stap binnen een universiteit kunnen zetten?