Wie ben ik?

Mijn naam is Soraya Luijks en ik ben woonachting in Zoetermeer. Als klein meisje ben ik door dove familieleden in aanraking gekomen met de Nederlandse Gebarentaal en Dovencultuur. Tussen gebarende mensen voelde ik mij thuis en het uiten in gebaren voelde onwijs fijn. Na het behalen van het diploma voor Onderwijs Assistent (niveau 4) studeerde ik verder aan de opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal. 


Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in de taalontwikkeling van kinderen van 0-7 jaar oud door de minor Voor- en Vroegschoolse Educatie en Zorg (VVEZ). 

 

Op dit moment ben ik werkzaam als bevoegd Docent Nederlandse Gebarentaal op de Hogeschool van Utrecht. Gericht op doorontwikkelen volg ik de Master Deafstudies & Communication Needs aan het Instituut Gebaren, Taal & Dovenstudies. Ook werk ik als freelancer voor GGMD (Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening) en geef ik verschillende Gebarentaalcursussen op maat. Naast dit alles ben ik bestuurslid van de Vakvereniging Leraren Levende Talen sectie Gebarentaal en zet ik mij in voor de belangen van Leraren NGT/NmG en de bescherming van het beroep. 

 

Door mijn kennis en vaardigheden als Docent NGT hoop ik de Nederlandse Gebarentaal en Dovencultuur te verspreiden zodat de taaldrempel tussen horend en doof zal verlagen. Communiceren wordt immers gezien als primaire levensbehoefte! 

 

Voor meer informatie kun je altijd contact met mij opnemen. 

 

Met vriendelijke groet, Soraya Luijks